en-USsv-SEnb-NOda-DKet-EElt-LTfi-FI

Om Nevotex

I Norra Målen nogle kilometer vest for Nässjö i Sverige, startede englænderen Henry I C Lovegrove Nässjö Vatfabrik i 1886. Denne virksomhed udviklede sig til det Nevotex, vi kender i dag.

Det var ingen tilfældighed at vatfabrikken endte i Nässjö, området var nemlig møbelindustriens hovedsæde. Desuden ligger et af Sveriges største jernbaneknudepunkter lige i nærheden. I 1898, overtog Albert Fritz Nässjö Vatfabrik, som han i 1904 omdannede til et aktieselskab der stadig er i familien Fritz' eje. Virksomheden fulgte med den industrielle udvikling, men efterhånden blev Nässjö Vatfabriks egenproduktion af vat mindsket. Nedgangen i produktionen blev dog opvejet af en kraftigt stigende grossistvirksomhed med både svenske og internationale produkter. I midten af 1970'erne ophørte produktionen af vat fuldstændigt. I 1968 skiftede virksomheden navn til Nevotex.


I dag er Nevotex førende inden  for materialer til møbel- og autopolstrerindustrien, indretningsfirmaer m.m. og har selskaber i Danmark, Norge, Finland, Estland og Litauen. Nevotex Danmark blev grundlagt i 2003.