MØBELSTOFFER

KATTEGATTGYMNASIET

MØBELSTOF SÆTTER FARVE PÅ HALLANDSK PRESTIGEPROJEKT

Det nye Kattegattgymnasium i Halmstad er et af de største projekter i byens moderne historie og har kostet over en halv milliard svenske kroner. Da skolens aula skulle indrettes, faldt valget på Nevotex' møbelstof Lido – som opfyldte de høje krav til farve, form og kvalitet.
I august 2020 blev Kattegattgymnasiets store aula indviet. Med plads til næsten 500 personer er den kronen på værket i det enorme byggeri, som blev færdigbygget i 2021. Aulaen skal anvendes til eksterne gæster, livesendte arrangementer, videreuddannelse og skoleaktiviteter for de næsten 1.500 elever. Gymnasieleder Rikard Sjödahl konstaterer, at lokalerne er bygget til at klare fremtidens krav.

– Aulaen er virkelig flot og godt lavet med hensyn til både konstruktion, teknologi, materialer og farver. Stolene er meget behagelige, stoffet er holdbart, og det er vigtigt. Ud over at opfylde alle de krav til arbejdsmiljø, brandsikkerhed og slidstyrke, der kræves i et offentligt miljø, er det utroligt behageligt at sidde i stolene, og stoffet har en meget flot farve. Sammen med den øvrige indretning bliver det en rigtig farveeksplosion.

FARVE OG FORM FOR FREMTIDEN

Rikard Sjödahl sidder gerne og arbejder i aulaen, i de tilstødende auditorier eller i skolens åbne arealer. Han ønsker at være til rådighed for eleverne i løbet af skoledagen, og de nye lokaler giver ham denne mulighed. Kattegattprojektet har været hans hverdag de sidste tre år. Han fremhæver især det gode samarbejde, som har kendetegnet kontakten med leverandørerne.
 
– Alt har fungeret fantastisk godt, ikke mindst i betragtning af projektets størrelse. Det har virkelig været et forbillede, siger Rikard Sjödahl.
 
I Kattegattprojektet har Nevotex samarbejdet med møbelproducenten Balzar Beskow, som designer og producerer indretning til offentlige miljøer. Aulaen i Halmstad er et af mange fælles projekter for de to familievirksomheder, som arbejder med lokal forankring på et globalt marked – og med en lang og solid erfaring med svensk indretning og design.
 
– Jeg plejer at anbefale Nevotex så ofte som muligt, når jeg er i kontakt med arkitekter. Det er en rigtig god leverandør med et stort sortiment og en god kvalitet til en fornuftig pris, siger Thomas Pettersson, pladschef hos Balzar Beskow.

TIDSPRES KRÆVER EN PÅLIDELIG LEVERANDØR

Thomas Pettersson beskriver hvert projekt som unikt. Møbler specialdesignes efter behov, og korte leveringstider er standard. Men arbejde under tidspres kræver, at alt klapper, og her er Nevotex en pålidelig leverandør, som også leverer polstringsmateriale til virksomheden.
 
– Nevotex har store lagre, og der har aldrig været problemer med leveringstiderne. Vi forsøger at arbejde med dem så ofte som muligt, siger Thomas Pettersson.
 
Balzar Beskow producerer alt fra individuelle møbler til hele interiører. Prisen på møbelstof varierer meget fra leverandør til leverandør, og hvis der er store mængder, kan prisforskellen være flere hundrede tusinde kroner. I dette tilfælde faldt valget på Lido-stoffet, som nu pryder sæderne på i alt 580 stole i den nye aula og de tilstødende auditorier. Da der blev indhentet tilbud, og mulighederne blev undersøgt, var det stoffet fra Nevotex, der bedst opfyldte de høje krav til pris og kvalitet samt de farver og egenskaber, som arkitekten efterspurgte.
 
– Nevotex’ møbelstofkollektion har en meget flot og anvendelig farvepalet, og det færdige resultat lever op til vores forventninger, siger Henrik Geijer fra Fredblad Arkitekter i Halmstad.
 
KUNDE: Balzar Beskow
PROJEKT: Kattegattgymnasiet
BEKLÆDNINGSMATERIALE: Möbeltyg Lido 32 Turquise
“Lido er et af vores mest populære møbelstoffer og bruges til såvel møbler som komplette interiører. Et slidstærkt og brugervenligt møbelstof, som fås i 89 farver – høj kvalitet til en god pris.”

FREDRIK TARENIUS

Salgschef, Nevotex