ET MERE BÆREDYGTIGT SORTIMENT: VITORIA

Nevotex har startet et samarbejde med et mindre familieejet garveri, der fremstiller kvalitetslæder ved hjælp af en unik og bæredygtig garvningsmetode, der handler om at gøre hele processen så miljøvenlig og bæredygtig som muligt. Garveriet køber alle sine råhuder fra lokale slagterier, hvilket betyder at alle huderne er ferske og kun transporteres over korte afstande. Råhuderne er uden nakkehul og brændemærker, og de er omhyggeligt udvalgt fra leverandører i omegnen af garveriet. Alle leverandører har opnået Animal Welfare Program-certificering.Nevotex har startet et samarbejde med et mindre familieejet garveri, der fremstiller kvalitetslæder ved hjælp af en unik og bæredygtig garvningsmetode, der handler om at gøre hele processen så miljøvenlig og bæredygtig som muligt. Garveriet køber alle sine råhuder fra lokale slagterier, hvilket betyder at alle huderne er ferske og kun transporteres over korte afstande. Råhuderne er uden nakkehul og brændemærker, og de er omhyggeligt udvalgt fra leverandører i omegnen af garveriet. Alle leverandører har opnået Animal Welfare Program-certificering.

I garvningsprocessen bruges bladene fra oliventræer, uden at man behøver at beskadige eller fælde træerne. Bladene er et biprodukt fra den lokale olivenproduktion. Bladene males til et pulver, der anvendes som den aktive substans i garvningsprocessen. Der bruges ingen krom eller andre metaller i processen. Garveriet har desuden deres eget spildevandsanlæg, hvor alt vandet renses inden udledning til det lokale regnvandssystem. Mere end halvdelen af al forbrug af el på garveriet kommer fra egne solpaneler, og der arbejdes på at gøre hele produktionen 100 % drevet af solenergi i nær fremtid.

Hvis man dufter til de færdige huder, kan man fornemme duften af oliven og urter, der stammer fra garvningsprocessen med olivenbladepulveret. Naturen kommer helt tæt på. Vores olivengarvede læder kommer i 3 forskellige kvaliteter, og de er alle produceret i henhold til samme ”grønne” principper. Vitoria er en lækker og blød anilinlæder i høj kvalitet. Naturlige mærker så som ar og insektbid kan forekomme, men det har ingen betydning for kvaliteten. Det fortæller blot dyrets historie – slet og ret.

Det betyder meget for os hos Nevotex, at vi kan bidrage med rene produkter, der mindsker klimapåvirkningen mest muligt. Du kan selv være med på denne rejse ved at vælge Vitoria-læder på dit næste møbel. Vil du læse mere om Vitoria, og se alle farverne i kollektionen? Klik her: