ETT MER HÅLLBART SORTIMENT: WOOLY & MARGRETHE

Italien har en lang historie med at væve og producere helt fantastiske stoffer til både tøj og konfektionsindustrien. I mange år har der været en meget veletableret proces i området omkring Prato, der indtager en vigtig plads i det kredsløb, hvor brugte tekstiler sorteres og omdannes til nye stoffer.

Der er et firma, der indsamler tøj og andre tekstiler til genbrug. De sorterer og sender helt tøj videre til genbrugsprojekter men også til hjælpeorganisationer. Det, der ikke kan genbruges, sorteres efter materiale. Fx bliver alt uldmateriale genbrugt gennem en proces, hvor man først farvesorterer og derefter bearbejder det til uldfibre, hvorfra der bliver spundet nyt garn.

Takket være at alle indsamlede tekstiler er farvesorteret, bruges der ingen kemikalier eller vand til at fremstille forskellige farver og nuancer til uldgarnet. Hvilket også er vigtigt for miljøet.

Vores stof Wooly består af 70 % genbrugsuld, der kommer fra denne proces. Et helt unikt stof, der egner sig rigtig godt i et offentligt miljø med et varmt, men samtidig skandinavisk præg. Vi har en enormt bred farvepalet med mere end 50 fantastiske farver og mange fås også i to forskellige bredder. Samlingen er desuden certificeret efter GRS.


Vil du læse mere om stoffet eller se alle farverne i kollektionen, kan du gøre det her: 

Vil du læse mere om Nevotex' investering i et mere bæredygtigt sortiment? Så kan du gøre dette her: