Et mere bæredygtigt sortiment: WOOLY & MARGRETHE

Italien har en lang historie med at væve og producere helt fantastiske stoffer til blandt andet tøjindustrien. I mange år har der været en veletableret proces i området omkring Prato i Toscana, der indtager en vigtig plads i det kredsløb, hvor brugt stof sorteres og omdannes til nye tekstiler.

En virksomhed indsamler tøj og andre tekstiler til genbrug. De sorterer og sender ubeskadiget tøj videre til genbrugsprojekter og hjælpeorganisationer. Det der ikke kan genbruges, sorteres efter materiale. Fx gennemgår alt uldmateriale en proces, hvor man først farvesorterer og derefter bearbejder det til uldfibre, hvorefter det bliver spundet til nyt garn. Fordi alle indsamlede tekstiler er sorteret efter farve, bruges der ingen kemikalier eller vand til at fremstille de forskellige farver og nuancer til uldgarnet. Det har stor betydning for miljøet.

Vores Wooly-kollektion består af 70 % genbrugsuld, der kommer fra denne proces. Et helt unikt stof, der egner sig godt til kontraktmarkedet. Wooly giver et varmt, skandinavisk præg i indretningen. Den fås i en bred farvepalet med mere end 50 fantastiske farver, og flere farver fås også med 170 cm i bredden. Kollektionen er desuden GRS-certificeret.

Margrethe-kollektionen består ligeledes af 70 % genanvendt uld, der har gennemgået samme proces. Den egner sig også godt til kontraktmarkedet. Kollektionen fås i 28 farver.


Vil du læse mere om kollektionerne eller se alle farverne i kollektionen, kan du gøre det her: 

Vil du læse mere om Nevotex' satsning på et mere bæredygtigt sortiment? Så kan du gøre dette her: